Haptonomie Rhoon

Wat is kanker

Geplaatst op

Er zijn veel ziektes die je kunt krijgen en dit kan negatieve effecten hebben op je lichaam. Maar een van de grootste en vervelendste ziektes is kanker. Eén op drie mensen in Nederland krijgt kanker en dat betekent dat bijna iedereen hiermee te maken heeft gehad. Je hebt zelf kanker gehad of je hebt iemand in je familie die kanker heeft of hier aan overleden is. Het is natuurlijk een vervelende ziekte en het zorgt voor trauma’s en veel negatieve effecten op je lichaam. Er zijn verschillende vormen van kanker en de een is erger dan de ander, hiervoor zijn er ook verschillende behandelingen. De meeste vormen van kanker kunnen genezen worden, maar bij paar specifieke soorten is dit bijna onmogelijk. In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over kanker en kun je daar meer over te weten komen.

Hoe ontstaat kanker?

Kanker is een nare ziekte en is een ongecontroleerde deling van cellen in het lichaam. De cellen worden niet gestopt en blijven met delen in omliggende weefsels. Het kan zijn dat deze cellen uitzaaien naar andere delen van het lichaam. De ziekte kanker kan overal in het lichaam ontstaan en er zijn meer dan 90 verschillende soorten kanker. De snelheid van de celdeling wordt bepaald door de vorm van kanker. Leukemie (Bloedkanker) is een van de soorten die heel snel door het lichaam verspreid. Dit komt doordat de kanker in het bloed en dat loopt natuurlijk door je hele lichaam heen.

Kankercellen

Door afwijkingen in het materiaal dat in elke lichaamscel is opgeslagen, kunnen er afwijkingen ontstaan in het gedrag van de cel. Je kunt dan de cel een kankercel noemen en hier reageert het lichaam anders op. De normale cellen in het lichaam hebben een specifieke taak, terwijl kankercellen dat niet hebben. De kankercellen stoppen niet met delen en dit zorgt zoals eerder genoemd voor uitzaaiingen. De kankercellen kunnen ook normale cellen beïnvloeden en sturen. Op deze manier kunnen ze tumoren meer zuurstof geven en blijven deze alleen maar groeien. Bij chemotherapie worden alle kankercellen gedood en worden deze door middel van een infuus uit het lichaam gehaald.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden