Haptonomie Rhoon

Slachtoffer van een ongeluk: de kosten en de vergoeding

Geplaatst op

Hoe geweldig een haptonoom en een specialist in cosmetica je ook kan ondersteunen wanneer je herstellende bent van de gevolgen van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval, je hoopt er in elk geval niet om die redenen mee te maken te krijgen. Toch zit het bekende ongeluk nog steeds in dat kleine hoekje. 

Niet gemakkelijk en een langdurig proces

Ben je veroordeeld tot de behandelingen van een haptonoom als gevolg van een ongeluk, dan is sprake van letselschade. Je maakt kosten als gevolg van het ongeluk. In het geval dat jij niet de veroorzaker bent van het ongeluk, dan kun je proberen die letselschade vergoed te krijgen door de veroorzaker van het ongeluk. Dit is wat men letselschadevergoeding noemt. Het losweken van een letselschadevergoeding is niet gemakkelijk en is vaak een proces dat lang duurt. Omdat jij het na het ongeluk vaak druk genoeg hebt met het herstel, schakel je bij voorkeur een specialist in die zich namens jou met de kwestie bezig kan houden.

De veroorzaker dient de schuld te erkennen; in andere gevallen dient die schuld aangetoond te worden

Wil je dat de kosten die jij maakt voor het bezoek aan de haptonomiepraktijk als gevolg van het ongeluk, de letselschade dus, vergoed worden, dan dient de veroorzaker van het ongeluk te erkennen dat hij schuldig. Doe hij of zij dat niet, dan is het aan de specialist om die schuld te bewijzen. Daarom is het een proces dat vaak wat langer duurt. Letselschade wordt doorgaans onderverdeeld in materiële en immateriële schade overigens.

Immateriële schade laat zich moeilijker in een geldbedrag vangen

De kosten voor de behandeling van de haptonoom vallen onder de materiële schade. Het zijn de kosten voor medische behandelingen die je maakt als gevolg van het ongeval, en die kun je gemakkelijk in een geldbedrag vangen. Daarbij kun je ook nog eens onderscheid maken tussen al gemaakte kosten en kosten die je in de toekomst nog gaat maken. Daarnaast heb je immateriële schade. Dit is de emotionele schade als gevolg van het ongeluk of bedrijfsongeval. Deze schade is veel lastiger in een geldbedrag vast te leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden