Haptonomie Rhoon

Je eigen haptotherapie praktijk beginnen

Geplaatst op

Ben je volledig opgeleid tot haptotherapeut en ben je er nu klaar voor om je eigen praktijk te beginnen waar je deze geneeswijze kan toepassen? Dan is dit je teken om je eigen haptonomie praktijk te beginnen waar je lichaam en geest van individuelen weer samenbrengt. Maar waar moet je eigenlijk beginnen?

De juiste ruimte vinden

De eerste stap tot het beginnen van iedere soort praktijk, is om een ruimte te vinden waar je je praktijk onderbrengt. Het is belangrijk dat dit een ruimte is waar je jezelf goed bij voelt en waarvan je ook verwacht dat je cliënten tot rust kunnen komen. Zij moeten natuurlijk dankzij de haptotherapie beter in hun vel gaan zitten.

De inrichting van je praktijk

Zodra je de locatie van je praktijk hebt gevonden, is het goed om je bezig te houden met de inrichting van je praktijk. Zoals eerder aangegeven, moet je cliënt er wel tot rust kunnen komen. Een behandelbed, een paar kasten voor opslag, een bureau en enkele stoelen zijn een goed begin. Vergeet ook niet om te muren iets op te fleuren.

De vloer is ook een essentieel onderdeel van de ruimte. Deze kleedt een ruimte aan en bepaalt de sfeer van de hele praktijk. Met een gietvloer kun je alle kanten op. Je kan kiezen voor iedere soort kleur die je maar wilt en het is zelfs mogelijk om een logo of patroon erin te verwerken. Verder zijn ze erg onderhoudsvriendelijk, slijtvast en duurzaam.

Breng je praktijk de wereld in

Als je praktijk volledig is opgestart, is het tijd om je praktijk de wereld in te brengen. Hiermee bedoelen we natuurlijk, naamsbekendheid creëren. Bedenk goed voor jezelf wie je doelgroep is en dus wie je wilt aanspreken. Daarna kan je zorgen voor mond-tot-mondreclame, een social media pagina of een website.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden