Haptonomie Rhoon

Ik ben zwanger, moet ik een begrafenisverzekering voor mij of mijn kind?

Geplaatst op

Het overlijden van je kind, als verwachtende moeder wil je hier het liefst absoluut niet aan denken. En dat is begrijpelijk, geen moeder zal immers hoeven ervaren hoe het voelt om een kind te verliezen. Toch is dit helaas nog steeds de realiteit voor moeders in Nederland. Wanneer dit je overkomt sta jij je er natuurlijk niet bij stil, wat er allemaal geregeld moet worden. Iets waar je in ieder geval zeker niet over wil nadenken zijn hoge kosten, of de mogelijkheid dat je de begrafenis niet kan betalen. Daarom leggen wij uit of je voor jezelf of apart voor je kind een begrafenisverzekering moet afsluiten.

Meeverzekerd of niet?

Heb je een eigen begrafenisverzekering? Dan is de kans groot dat je kind bij jou meeverzekerd is. Dit is doorgaans al het geval vanaf een bepaald aantal weken in de zwangerschap. Zo kan het zijn dat jouw verzekeraar het kind automatisch meeverzekerd vanaf 22 weken. Neem hiervoor wel contact op met je verzeker, het kan namelijk zomaar zijn dat je kind niet automatisch mee verzekerd is en dat je het expliciet moet aangeven. Zo kom je later niet voor verassingen te staan. Daarbij komt dat je kind meestal meeverzekerd is totdat de leeftijd van 18 jaar is bereikt. Sommige verzekeraars zetten de grens op 21 jaar, voorwaarde is hiervoor vaak wel dat je kind ingeschreven staat op hetzelfde adres als jij.

Uitvaartverzekering gezin

In de meeste gevallen zal het beter uitkomen om een uitvaart verzekering voor het hele gezin af te sluiten. Dan zijn namelijk jij, je partner en je kinderen in één keer verzekerd. Dit heeft voornamelijk twee voordelen. Het eerste voordeel is dat je dubbele polissen voorkomt. Je hebt namelijk maar één verzekering, waardoor het niet zo kan zijn dat jij en je partner allebei apart een begrafenisverzekering hebben. Als tweede voordeel ben je meestal goedkoper uit met een gezinsverzekering. Een gezamenlijke verzekering is namelijk altijd goedkoper dan meerdere verschillende verzekeringen. Je betaalt namelijk per persoon aanzienlijk minder met een gezamenlijke verzekering, dan dat je zou wanneer iedereen een eigen verzekering heeft.

Heb je nu een eigen verzekering voor je kind nodig?

Nee, je hoeft geen aparte begrafenisverzekering voor jouw kind af te sluiten. Deze is namelijk in vrijwel alle gevallen meeverzekerd bij jouw begrafenisverzekering. Raadpleeg voor alle zekerheid wel je verzekeraar hierover. Wellicht zijn er bepaalde aanpassingen die gemaakt moeten worden aan je verzekering, voordat ook jouw kind volledig meeverzekerd is. En natuurlijk is het altijd handig om de voorwaarden nog eens door te lezen, zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden