Haptonomie Rhoon

Haptonomie of toch maar een haartransplantatie?

Geplaatst op

Heb je last van haaruitval, dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Wanneer je haaruitval hebt als gevolg van stress, dan is het goed om te weten dat dit niet permanent hoeft te zijn. In dit geval is het belangrijk om de balans in je leven te herstellen en haptonomie kan je daar uitstekend bij helpen. Haarverlies als gevolg van ouderdom is echter permanent en in dit geval is een haartransplantatie een betere keuze.

Een stressvolle periode kan tot haaruitval leiden

Veel stress kan tot haaruitval leiden, dat is bewezen. Gelukkig blijkt uit studies nu ook dat dit haar uiteindelijk weer terug kan groeien. In tegenstelling tot bij haarverlies als gevolg van ouderdom, kan je haar dus weer terugkomen. Dat is voor veel mensen een geruststelling. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat je geen ongezonde hoeveelheden stress meer ervaart. Haptonomie is in dit geval aan te raden, een haartransplantatie is niet nodig. Door middel van haptonomie ontstaat er meer balans in je leven en leer jij om jezelf te ontdekken. Dat is wat je echt nodig hebt als je zoveel stress ervaart dat dit zelfs tot haaruitval leidt.

Haaruitval als gevolg van ouderdom

Is het haar dat je verliest meer de oorzaak van de stress dan andersom? Of valt het nog wel mee met die stress? Dan is de kans groot dat je gewoon de natuurlijke aanleg hebt om uiteindelijk kaal te worden. In dit geval kun je daar weinig aan doen. Een haartransplantatie kan echter nog wel een optie zijn. De haarkrans blijft namelijk ook naarmate je ouder wordt. Bij een transplantatie worden daar haarzakjes weggenomen om elders te plaatsen. Zo kan er weer haar groeien op een plek waar je momenteel kaal bent.

Bang om ouder te worden?

De meeste mensen vinden het onprettig om te zien dat ze verouderen. Niet voor niets zijn er zoveel schoonheidssalons die huidverjonging beloven. Het is dan ook logisch dat veel mannen het naar vinden om kaal te worden. Ben je bang om ouder te worden en heb je een zogenaamde midlife crisis? Dan kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie te laten uitvoeren en om daarnaast haptonomie te volgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden