Haptonomie Rhoon

Haptonomie; een oplossing voor velen

Geplaatst op

Pijn; iedereen heeft het wel eens. Voor pijn aan je tanden ga je naar je tandarts Amsterdam, voor pijn in je hoofd ga je naar de dichtstbijzijnde huisarts en voor pijn aan je buik kun je naar de plaatselijke gynaecoloog. Maar wat doe je tegen een pijn die voelt als een blokkade in je lichaam? Daar kan je tandarts Amsterdam natuurlijk weinig aan veranderen.

Het ontstaan van Haptonomie

Het antwoord op deze vraag is Haptonomie. Haptonomie is ontstaan in de jaren ‘50-’60 en is ontwikkeld door de Nederlandse fysiotherapeut Frans Veldman. Hij dook in de fenomenologie van het voelen en voelen is precies waar haptonomie therapie mee te maken heeft.

Haptonomie is afgeleid van de Latijnse woorden ‘hapsis’ wat gevoel betekent en ‘nomos’ wat regelmatigheden betekent. Met haptonomie hebben we het dus over de regelmatigheden van het gevoel.

Hoe werkt het nou eigenlijk precies?

Hoe de tandarts Amsterdam aan de tand van zijn patiënt om te kijken of hij los zit, zo voelt een haptonomie therapeut aan de blokkades van zijn patiënt. Via de aanraking van de therapeut kan een patiënt weer in contact komen met gevoel in het lichaam dat in een eerder stadium geblokkeerd was. Vrijwel alle klachten die opgelost kunnen worden met haptonomie therapie hebben te maken met de balans tussen voelen, denken en doen. Een goede balans tussen deze drie aspecten is het streven, aangezien we dan op de top van ons kunnen zijn. Bij haptonomie is het van uiterst belang dat je in het hier-en-nu bent. Dit zorgt ervoor dat je voelende vermogen zelf ontwikkelt, waardoor blokkades in je lichaam minder voor zullen komen. Haptonomie is niet alleen een positieve invloed voor lichamelijke klachten, het geeft ook diepte aan je persoonlijke ontwikkeling en je communicatietechnieken.

Je tandarts Amsterdam kan alleen zorgen voor een gezond gebit, maar je haptonomie therapeut kan zinvol zijn voor ontzettend veel problemen. Voorbeelden hiervan zijn chronische pijnen, relationele problemen, overspannenheid, vermoeidheid, hyperventilatie en traumatische ervaringen. Haptonomie is een bewezen geneeskundige methode die iedereen aangeraden kan worden, ook aan je tandarts Amsterdam. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, zoek dan een expert op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden