Haptonomie Rhoon

Gietvloer in fysiopraktijk

Geplaatst op

Het is u misschien nooit opgevallen, maar als u oplet, dan komt u erachter dat bijna alle fysiopraktijken een gietvloer hebben. Zo’n antislipvloer met speciale belijning. Dankzij deze veilige en duidelijke eigenschappen kunnen cliënten snel hun weg vinden naar de wachtruimte, terwijl de vloer ook heel makkelijk schoon gehouden kan worden. 

Eigenschappen van een gietvloer

Het onderhoudsvriendelijke, krasvaste en duurzame karakter van een gietvloer heeft er zeker mee te maken dat hij zo populair is in (fysio)praktijken en andere medische klinieken. De vloer heeft alleen een vochtige doek nodig en is daarna direct schoon. Dankzij de naadloze applicatie kan er geen vuil en andere viezigheid verzamelen in de groefjes, zoals bij andere vloeren wel het geval is. Ook de waterdichte eigenschappen maken hem zeer populair wanneer de ruimte tegen vloeistof moet kunnen. 

Ideaal voor praktijken en klinieken

Veel klinieken en praktijken moeten hun bezoekers een duidelijke routebeschrijving geven naar bijvoorbeeld de wachtruimte. Helemaal bij grotere praktijken is dit gebruikelijk. Omdat men aan een gietvloer heel gemakkelijk een logo of belijning kan toevoegen – net als antislip – is dit natuurlijk een hele logische keuze. Het antislip maakt de vloer bovendien zeer veilig. 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht

Het aanbreng proces van een gietvloer, vooral in klinieken en fysiopraktijken, kan lang duren. Het is echt 100% het wachten waard! Allereerst moet de ondervloer volledig geëgaliseerd worden. Dat betekent dat oneffenheden, scheurtjes en beschadigingen weggewerkt moeten worden. Daarna wordt een speciale hechtprimer aangebracht. De gietvloermortel wordt gemaakt in de kleur die gewenst is en dan wordt de eerste laag gegoten. Afhankelijk van de dikte van de gietvloer worden er meerdere lagen aangebracht die ieder op zich volledig moeten uitharden. Als ook de laatste laag volledig uitgehard is, dan wordt de vloercoating aangebracht. Door deze speciale coating gaat de gietvloer nog langer mee en blijft hij goed beschermd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden