Haptonomie Rhoon

Belangrijke informatie die je moet weten over het kunstgebit

Geplaatst op

Heb je al voor een langere tijd een interessante en toch wat irritante vraag in je hoofd rondhangen, met als onderwerp ‘kunstgebit’? In deze blog staat vast interessante informatie en feitjes die jij waarschijnlijk wel of juist nog niet wist over dit onderwerp.

De definitie van het kunstgebit?

Het kan zo zijn dat je al je tanden ontbreken en daardoor niet meer normaal kunt eten of drinken. De volgende uitvinding kan daarbij helpen. Dat is het kunstgebit. In het kort uitgelegd is het een prothese die jouw natuurlijke tanden vervangt, wanneer deze verloren zijn gegaan. Dit is bijvoorbeeld cariës of andere tandproblemen. Door gebruik te maken van deze uitvinding, kan jij weer op een normale en gemakkelijke manier alles eten en drinken.

Type kunstgebitten

Kunstgebitten kun je verdelen in vier soorten: de volledige prothese, de partiële prothese, de immediaat prothese en de prothese op implantaten.

De volledige prothese is de traditionele en bekendste vorm van een kunstgebit. Deze is geschikt als van je gehele gebit maar een paar tanden en kiezen over zijn. Als er maar een paar tanden en kiezen ontbreken, dan is het verstandig om voor de partiële prothese te kiezen.

De immediaat variant wordt gebruikt als je net je tanden en kiezen hebt laten verwijderen. Dit is een noodgebit. En je hebt de prothese op implantaten. Tijdens een korte operatie worden de implantaten aangebracht in het kaakbot door de kaakchirurg. De implantaten geven een houvast aan het kunstgebit.

Waar wordt het kunstgebit van gemaakt?

Om kort antwoord op je antwoord te geven: Dat afhankelijk voor welk type kunstgebit je kiest.

Het volledige kunstgebit wordt in de meeste gevallen gemaakt van acryl. Dit is ook wel bekend als het materiaal ‘plastic’. Wanneer je kiest voor partiële protheses, is zichtbaar dat het hetzelfde materiaal is. Toch zit er nog een verschil. Soms wordt acryl gecombineerd met metaal. Acryl wordt gebruikt voor de tanden en het metaal wordt gebruikt voor het frame.

Hoeveel kost een kunstgebit ongeveer?

Iedere aanbieder heeft een andere prijs. Daar moet je dan wel goed opletten. De normale, gemiddelde prijs ligt tussen de negenhonderd en dertienhonderd euro. Deze prijs wordt berekend, inclusief techniekkosten en tandartskosten.

Verschillen tussen kunstgebit of klikgebit

Het grootse verschil zit hem in dat het klikgebit met implantaten wordt vastgezet aan je kaak. Je wordt dan geopereerd. Een kunstgebit is een op maat gemaakte prothese, die kan je erin en eruit kan halen.

Je bent vast op zoek naar een tandarts in Utrecht. Bekijk de website op je gemak en maak een afspraak!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden