Haptonomie Rhoon

5 REDENEN OM NAAR EEN MONDHYGIËNIST TE GAAN

Geplaatst op

Een Hollywood-fabuleuze glimlach heeft een goede mondhygiëne en gezondheid van het tandvlees nodig, en daar komt je mondhygiënist aan te pas. Tandartspraktijk in Groningen helpt je voor een gezonde glimlach en tandvlees.

Hier zijn 5 redenen waarom je jouw mondhygiënist regelmatig moet bezoeken.

1. GEZONDHEIDSPUNTEN

Met een slechte dagelijkse gebitsroutine kan je tandvleesproblemen, bloedend tandvlees, slechte adem en, als het erg slecht is, losse tanden krijgen. Voorkomen dat dit gebeurt is de topprioriteit van een mondhygiënist. Wanneer volwassenen hun tanden verliezen, is tandvleesaandoening de belangrijkste boosdoener. Je wilt geen tanden verliezen, het maakt niet alleen het eten lastig, maar het ziet er echt niet goed uit!

2. Een frisse adem

Er is niets erger dan een slechte adem.  Meestal wordt de geur veroorzaakt door bacteriën die zich onder de tandvleesrand verstoppen, te veel roken of sterk gekruid eten te eten. Soms zelf zo erg dat flossen en borstelen van je tanden niet helpt. Als het zo erg is moet je spoedig een afspraak maken bij de mondhygiënist.

3. Een witte glimlach

Eten en drinken, maar ook tabak zal na verloop van tijd je tanden laten verkleuren. Heel veel tandenpoetsen zal niet helpen en sommige ‘witmakende tandpasta’ kunnen je gebit erg beschadigen waardoor ze meer vatbaar zijn voor vlekken dan voorheen. Maar een hygiënist kan de vlekken verwijderen en zelfs jouw tanden witter maken dan voorheen. Neem hiervoor contact op.

 
4. VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING

Naast het reinigen van je tanden en tandvlees controleert de hygiënist ook op vroegtijdig verval, losse vullingen, infecties en vooral mondkanker. Als mondkanker vroegtijdig wordt ontdekt, kan het worden genezen.

5. EEN MEER ZELFVERZEKERDE U

Een gezonde, schone mond en een grote glimlach doet wonderen voor je zelfvertrouwen, of je nu met mensen praat, met ze lacht of kust. Je voelt je er zelf vrijer in omdat je er zeker van bent dat het niet vies ruikt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden