Haptonomie Rhoon

3 tips voor kinderen om veilig te spelen

Geplaatst op

Welke kind moet voldoende kunnen bewegen en voldoende kunnen spelen. Hoewel er vaak consequenties aan vast zitten, zoals een schram of een blauwe plek, is het toch zo dat kinderen het nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Je kunt kinderen namelijk niet weerhouden om de wereld te ontdekken. Toch wil je ze als ouders zijnde zoveel mogelijk kunnen beschermen. Om je wat ideeën te kunnen geven hoe je dit kunt doen terwijl je er toch voor kunt zorgen dat je kind zoveel mogelijk kan spelen, hebben we deze blog voor je opgesteld. Hierin geven jou 3 tips hoe je je kinderen veilig kunt laten spelen. 

Tip #1: een plekje om te spelen 

Volwassenen kunnen zich best wel goed in denken dat bepaalde plekken wel geschikt zijn om te spelen Terwijl anderen dat niet zijn. Voor kinderen ligt dit ietsjes ingewikkelder. Kinderen kunnen namelijk in elke situatie en op elke locatie een geschikte speelplek zien. Het is erg grappig om de kinderlijke fantasie zijn gang te laten gaan, maar het is misschien ook een goed idee om kinderen wat duidelijkere regels mee te geven. Daarom lijkt onze eerste tip dat het verstandig is om je kinderen aan te geven waar ze wel, en misschien belangrijker nog, waar ze niet mogen spelen. 

Tip #2: een tijd om te spelen 

We hebben dit in het vorige kopje al enigszins aangestipt. Kinderen zien overal een tijd en een plek om te kunnen spelen. Echter is het niet altijd in lijn met wat wij graag zouden willen. Soms willen sommige kinderen rond bedtijd nog een spelletje doen of zitten ze nog boordevol met energie. Ook hierin is het belangrijk dat kinderen weten wat de regels en de gebruiken zijn. Laat het ¨speelkwartiertje¨ overeenkomen met het moment waarop jij goed op ze kunt letten. 

Tip #3: bescherming waar nodig

Als ouder wil je je kinderen natuurlijk ook lichamelijk kunnen beschermen. Dat betekent niet dat kinderen te allen tijde kniebeschermers, scheenbeschermers en een helm moeten dragen wanneer ze buiten gaan spelen. Dat is natuurlijk wat overdreven! Maar als je een vaste plek hebt waar je zoontje of dochter regelmatig speelt, zoals bijvoorbeeld een speelkamer, dan kun je deze bijvoorbeeld bekleden met speelmatten. Deze zullen een heleboel vallen en opstaan minder pijnlijk maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden